Nylig fikk restauranten Grillhuset Røros AS besøk av skjenkekontrollen.

Dette resulterte i at restauranten nå må søke om å få beholde korkene som pynter opp i lokalene.

– Jeg skulle gjerne heller brukt tiden til å forberede julemarked enn å søke Helsedirektoratet om å få bruke vinkorker til dekorasjon, sier daglig leder i Grillhuset, Monica Hägglund Langen.

Det var Arbeidets Rett som først skrev om denne saken.

Foto: Monica Hägglund Langen

Skjenkekontrollen ga kun en muntlig oppfordring om å ta kontakt med direktoratet i denne saken - og fremmet ikke noe pålegg.

Men søknad til Helsedirektoratet om å få beholde de korkete dekorasjonene er sendt, og her står det blant annet at restauranten benytter kork i interiøret fordi det oppleves stemningsfylt og varmende, spesielt for Grillhuset Røros, som er et lite kjellerlokale med 22 sitteplasser i Kjerkgata på Røros.

– Restauranten ligger under bakkenivå, og korkene hindrer utsyn direkte til jorden. Den andre årsaken er fordi vi ønsker gjenbruk av et viktig og bærekraftig naturmateriale. For det tredje er drikke og historien bak blant annet vinene vi serverer, like viktig i historiefortellingen som historiske bilder av lokalet og Røros, og av dyr og råvarer, som vi også bruker i interiøret. Sist vil vi også nevne at kork-interiøret også inspirerer våre gjester til gjenbruk av et produkt de kanskje ellers ville kastet, heter det i brevet til direktoratet.

Hør intervju med Monica Hägglund Langen her: