Til høsten starter byggingen av ny ungdomsskole i Selbu. - Hele området på Bellflata i Selbu blir totalt forandret og den 50 år gamle ungdomsskolen med tilhørende uteareal blir nå oppgradert kraftig, sier ordfører i Selbu Ole Morten Balstad.

Total kostnad for den nye ungdomsskolen er 180 millioner hvor 150 av disse blir belånt.

- Dette blir mer enn en skole, sier Balstad.

Bassenget får regulerbar dybde og blir 25 meter istedet for dagens 12 meters basseng. Aktivitetshall som er vesentlig større enn dagens gymsal, kunstis- og hockeybane på vinteren, kunstgressbane, sykkeløyper og skatepark som gir mye aktivitet utover selve skolen.

Amfiet blir på inntil 300 plasser og skal bygges i samråd med kulturlivet der de får påvirke utførelsen og hva som blir viktig.

- Kostnadsøkningen hentes inn på en mye rimeligere drift av skolen, slik at kommunens årlige utfigter ikke øker som en følge av et ekstra låneopptak. Det er forøvrig godt gjort av Åsmund Sjøberg å være misfornøyd med noe han har stemt for, sier Balstad.

Selve byggeprosessen vil foregå trinnvis og mens det fortsatt holdes drift i den gamle ungdomsskolen til ca ved årsskiftet 2021/2022. Da blir den nye skolen tatt i bruk mens den gamle rives. I 2023 blir hele det nye skoleanlegget åpnet.

Viktige stikkord for den nye skolen er: - Vil romme 150 elever - 25 meter svømmebasseng - Det blir bygget et nytt amfi med plass til 300 personer - Et stort og moderne, innholdsrikt uteareal

Hør mer i Nea Radio - og her i vår nettspiller: