I en pressemelding tirsdag skriver reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove R. Martens, at Norge nå befinner seg i en svært alvorlig situasjon.

– Vi er i en unntakstilstand vi ikke tidligere har sett i nyere tid, og landets økonomi er hardt rammet. Både norsk og global reiselivsnæring har så og si stoppet opp. I vår region har vi foreløpig bare sett begynnelsen av hva som kan skje, både menneskelig og økonomisk. Foreløpig er det vanskelig å si hvor store konsekvensene vil bli, og hvor lenge denne situasjonen vil vare.

Mange sliter

Mange bedrifter innen både reiseliv og næringsliv har nå lav inntekt, men store faste utgifter. Dette kan bety en likviditetskrise for flere.

– Vi i Destinasjon Røros kjenner også endringene på kroppen, og vi har et ansvar for å iverksette nødvendige tiltak. Det er med tungt hjerte at vi derfor blir nødt til å permittere flere av våre ansatte, sier reiselivssjefen.

Hun understreker at permitteringene er midlertidige, og at destinasjonen følger situasjonen nøye og gjør fortløpende vurderinger.

– Som vi uttalte til pressen sist uke, så vil Destinasjon Røros fortsette sitt markedsoppdrag for medlemmene - og for hele regionen. I denne tiden med unntakstilstand arbeides det videre med markedspakker og forslag til opplevelser i hele Rørosregionen. Dette er ikke tiden for å oppfordre til å reise. Få vil være i modus for å planlegge en ferie eller bestille en reise, og skal heller ikke oppmuntres til det akkurat nå, men vi vil i en situasjon, preget av covid-19 viruset, arbeide med å skape et best mulig tilbud, skreddersydd for det markedet som venter oss på den andre siden, sier Martens.

Skal bli synlig igjen

I pressemeldingen lover Martens at Destinasjon Røros skal reise seg igjen.

– ı likhet med Visit Norway og Trøndelag Reiseliv vil destinasjonen jobbe med individuelle opplevelser, formidling og omvisning i små grupper - og legge vekt på at vi har natur, frihet og god plass. Når Norge igjen åpnes opp skal Destinasjon Røros være synlige i det nasjonale markedet, og bidra til å fylle regionen med norske turister, sier hun.