www.goautos.no

Få oversikt og bestill leiebilen på nett

Du bør alltid sammenligne priser og bestille leiebil på nett. Skal du på ferie og oppsøker et tilfeldig leiebilkontor på destinasjonen, vil du måtte regne med å betale mye mer for bilen enn om du bestiller hjemmefra før avreise.

I tillegg er det fort gjort å bli overtalt av ansatte ved utleieskranken til å kjøpe ekstraforsikringer på leiebilen, noe som kan bli svært kostbart.

Sammenlign prisene i god tid før avreise

Det lønner seg alltid å sammenligne leiebilprisene tidlig, gjerne 3 - 4 måneder før du har behov for leiebilen. De rimeligste leiebilene blir som regel opptatt først, og det generelle prisnivået stiger i takt med etterspørselen.

Er du derimot tidlig ute, vil leiebilprisene være lavest mulig. I tillegg vil du ha flere biler å velge mellom.

Sammenlign ulike lengder på leieperioden

De fleste er ikke klar over at det ofte er billigere å bestille leiebil for en hel uke i stedet for fem dager.

Derfor er det lurt å sammenligne forskjellige leieperioder på nett. Har du kun behov for leiebil i et par dager, kan det være gunstig å leie for en helg i stedet for to hverdager. Dette skyldes at leiebilselskapene ofte har rabatt på helgeutleie.

Sammenlign prisene fra flere leiebilselskaper

Du bør alltid sammenligne leiebil fra flere selskaper før du bestiller. Da unngår du å betale mer for leiebilen enn nødvendig. Du kan sammenligne prisene på egen hånd fra de største selskapene som Avis, Hertz, Europcar og Sixt, men dette kan være en tidkrevende jobb. I tillegg vil du ikke få fullstendig oversikt ved å sammenligne kun 3 - 4 selskaper.

Enkleste og beste metode for å sammenligne prisene på leiebil er at du benytter en søkemotor på nett, slik som Goautos. Da vil søkemotoren sammenligne priser fra et stort antall leiebilselskaper for deg, og du vil raskt og enkelt få presentert en oversikt over ledige leiebiler som passer ut fra dine søkekriterier.

Velg dato, hentested og leieperiode, og du vil få oversikt over hvilket leiebilselskap som kan gi deg det aller beste tilbudet. Du kan også sortere søket ditt etter pris, automatisk eller manuelt gir og biltype. Finner du et godt tilbud kan du reservere leiebilen i løpet av noen få tastetrykk.

Du kan spare mange penger på å benytte denne sammenligningsmetoden, og tjenesten er gratis. Husk å inkludere alle nødvendige forsikringer, slik som ansvarsforsikring, selvrisikoforsikring og tyveriforsikring.

Egenandel

Dersom en skade på bilen skulle oppstå under leieperioden, er det ikke uvanlig at selskapet opererer med en egenandel på bortimot kr. 10.000,-. Noen velger å redusere denne egenandelen ved å tegne en ekstraforsikring på bilen.

Ved henting av leiebil blir man ofte spurt om en ønsker denne forsikringstypen. Her er det lett å gå i fella og takke ja, da mange leiebilkunder er usikre på om de trenger den eller ikke. Dette er et vurderingsspørsmål som hver enkelt må ta stilling til, og det beste er å bestemme seg før avreise. Når du ankommer skranken for å hente bilen, vet du dermed med sikkerhet hvilke ekstra forsikringer du kan styre unna.

Litt om ekstraforsikringer

Når du sammenligner priser på leiebil bør du alltid sjekke hvor stor egenandelen blir ved eventuelle skader på bilen. Det er ikke alltid du trenger en ekstraforsikring som reduserer egenandelen, da mange allerede har en god reiseforsikring inkludert i kredittkortet sitt som dekker akkurat dette.

Bruker du litt tid på å sjekke din egen reiseforsikring og eventuelle forsikringer som er tilknyttet kredittkortet ditt, kan du spare store pengesummer.

Ønsker du likevel å ha ekstraforsikring på leiebilen for å redusere egenandelen ved en skade, bør du forhåndsbestille denne i forbindelse med at du reserverer bilen på nett.