Kaffekråa satser videre med Bustenskjold og lokale råvarer for å løfte både smaksopplevelser og bygda.

Viviann Sollie og Hege Moan på Kaffekråa har gjennomgått et mentorprogram for etablerte bedrifter gjennom Innovasjon Norge. I snart to år har de samarbeidet tett med mesterkokk, eier og driver Inge Johansen ved Lian Restaurant i Trondheim.

Kvalitetssikrer

– Vi har gått i dybden på både regnskap, råvarer, arbeidsforhold, logistikk og alt annet som hører til en bedrift i restaurantbransjen. Vi har hatt fokus på å styrke både merkevare og smaksopplevelse for våre gjester, sier Moan og Sollie.

Mentor Inge Johansen driver også LianTunet. Det er et ikke-kommersielt selskap som jobber for varig endring i samfunnets holdninger og handlinger knyttet til mat og matproduksjon.

Fant riktig person

– Vi hadde flere personer på blokka da vi søkte etter en mentor, men etter at vi møtte Johansen var saken klar, sier Viviann Sollie som sammen med partner Hege Moan er klar for nye utfordringer.

Den nye menyen på Kaffekråa har sterk tilknytning til ålbyggen Anders Bjørgaard. Han har bidratt til å sette bygda på kartet langt utenfor kommunegrensa.

– Det er synd at denne tegneskatten skal ligge i kommunearkivet og ikke bli vist fram, sier Sollie. Hun sier videre at familien til tegneren har godkjent at Kaffekråa kan bruke Bustensjold i både markedsføring og som kunstverk på veggene:

MENTOR: Gjennom Innovasjon Norges mentorprogram har Viviann Sollie og Hege Moan jobbet tett med mentor Inge Johansen: Han driver og eier Lian Restaurant som inngår i De Historiske hotell og spisesteder. Foto: Marit Manfredssdotter
– Vi har hele tiden vært opptatt av gamle oppskrifter og tradisjonsmat, sier Hege Moan. – Men nå tar vi det helt ut og jobber konsekvent med lokale råvarer og leverandører fra nærområdet. Foto: Marit Manfredsdotter
Handverket i maten på Kaffekråa vil bli ennå mer synlig framover, og på menyen vil både Ålbygg-burger, klubb og duppe, saltkjøtt og hempøsje bli å finne, sammen med Gurines ostesmørbrød og Bustenskjolds favoritter. Foto: Marit Manfredsdotter
Kokk og mentor Inge Johansen har lang erfaring, og han brenner for å bidra til at lokalmaten får den plass på matbordet som han mener den fortjener, nemlig på "hver manns fat". Foto: Marit Manfredsdotter

Kaffekråa inngår i Rørosmat der Inge Joahnsen er styremedlem.