Rundt 230 delegater var samletI da Trøndelag Senterparti arrangerte sitt første samlede fylkesårsmøte på Scandic Hell i Stjørdal sist helg. Også Senterungdommen godt representert, i tillegg til ungdommer som reiste som utsendinger fra egne lokallag.

Fylkesstyret i Trøndelag senterungdom er svært godt fornøyd med å få årsmøtets tilslutning til en resolusjon om kollektivtransport og en om videregående skoler.

To viktige saker

- Vi er svært godt fornøyd med gjennomslaget på årsmøtet. Vi sendte inn to resolusjoner som begge ble behandlet og vedtatt. Dette er to av de viktigste sakene for oss for tida, sier fylkesleder Dorthea Elverum.

- Den ene saken går ut på at ungdom skal ha gode videregående skoler å gå på i hele fylket. Vi vil bevarer nærskoleprinsippet, opprettholde antallet skoler i fylket og utarbeide gode løsninger for fjernundervisning der det ikke er tilstrekkelig med valgfag, sier Dorthea Elverum.

- Den andre saken er ønsket om bedre kollektivtransport. For oss er det viktig med et tilgjengelig, brukervennlig og billig kollektivtilbud i hele fylket. Dette er veldig viktig for at ungdom skal komme seg fra A til B i Trøndelag. Videre vil vi også utvide ordninger som "hjem for en 50-lapp", slik at ungdom i hele fylket kommer seg trygt hjem i helgene, sier nestleder Vegard Frøseth Fenes.

Trøndelag senterungdom er det største fylkeslaget i Senterungdommen etter at Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag Senterungdom slo seg sammen 1. oktober 2017.