- Nå har jeg nettopp henta nøkkelen til lokalet vi har fått lånt av fylkeskommunen på Ole Vig Videregående skole, sier en fornøyd Bahati Willy Namugunga.

Ønsker alt innen skoleutstyr

Han er styremedlem i Jabez verden, som er en veldedig organisasjon som hjelper skolebarn over hele verden. Nå skal de samle inn utstyr til elevene ved en skole i Kongo.

- Vi er så takknemlige over at Trøndelag fylkeskommune hjelper oss med lån av lokaler. Nå kan alle som har utstyr liggende; gamle skolesekker, skolemateriell, skrivesaker de ikke har bruk for lenger, levere det til oss, oppfordrer han.

Sendes i løpet av høsten

De som ønsker å bidra kan ta kontakt med Jabez verden på Facebook.

- De kan sende oss en melding, og så blir vi enige om hvordan utstyret skal leveres. Om de kommer hit med det, om vi henter det eller om de sender det i posten, sier Willy.

Utstyret som organisasjonen får inn skal sendes til Kongo i løpet av høsten, og tusenvis av skolebarn vil få nytte av utstyret.

- I denne omgang støtter vi en skole som har over tusen elever, og det er et enormt stort behov for utstyr. Det er veldig takknemlige over det de får.

Hvor mye betyr det for dem som får denne hjelpen?

- Mye. Det gir håp og vi ser hvor glade de blir. Det er av stor betydning. Jeg kan ikke beskrive hvor mye det betyr.