Kommunedirektør Stig Roald Amundsen sier at bygningene på gården skal brukes til avlastningstjenester til barn og unge. -Gården har en strategisk beliggenhet og er svært egnet for å yte gode tjenester til en redusert kostnad, sier Amundsen.

Budrunde

Malvik Kommune var ikke de eneste som ville ha gården. I budrunden var det tilslutt Kommunen som hadde det høyeste budet og endte opp med å betale 7,6 millioner. -Prisen er det markedet som bestemmer, sier Amundsen som er godt fornøyd med at de fikk tilslaget på eiendommen.

Hasteparagraf

Formannskapet ble satt som kommunestyre ved å bruke hasteparagrafen i tirsdagens formannskapsmøte. Dette opplyser Amundsen var for at de skulle kunne gi bud uten forbehold om godkjenning av kommunestyret.

Om bruk av hasteparagrafen

Kommunestyret og fylkestinget kan selv gi formannskapet eller fylkesutvalget, kommunerådet eller fylkesrådet, et utvalg etter § 5-7 eller ordføreren myndighet til å treffe vedtak i saker som skulle ha vært avgjort av et annet organ, når det er nødvendig å treffe et vedtak så raskt at det ikke er tid til å innkalle det organet som skulle ha avgjort saken. En melding om vedtak som er truffet i medhold av første punktum, skal legges fram i det neste møtet i det organet som skulle ha avgjort saken.

Uttdrag fra kommunelovens § 11-8.Hastesaker