Det er med kamera, blokk og penn, og aller helst en mikrofon, vi kjenner han best. Arnulf Gresseth fra Stjørdal.

Mannen som er den fødte journalist, men som ikke fant jobben før i voksen alder. Etter et liv som selger av landbruksutstyr og traktorer.

Starta i Bladet

– På den tida jeg jobba som traktor-selger måtte man gjerne velge om man ville ha bil, traktor eller vaskemaskin, forteller Arnulf. Som regel valgte de traktor og vaskemaskin, sier han med en glimt i øyet.

Arnulf Gresseth er en fryd å møte. Alltid hjertevarm og interessert, og alltid med et smil og en snerten kommentar på lur. Og han setter stor pris på jobben som journalist, som han, tross sin anstendige alder, fortsatt har.

– Nå jobber jeg for Bladet, men jeg har slutta å løpet etter brannbiler. Nå skriver jeg mest det jeg har lyst til å skrive, sier han.

En trasig opplevelse

Bladet var også stedet han startet sin journalistiske karriere. Da som sportsjournalist på skiarrangement for barn- og ungdom. Siden havnet han i NRK, som Arnulf beskriver som en drømmejobb.

– Det er nok radio som ligger mitt hjerte nærmest, forteller han.

Og det var en stor sorg den dagen han passerte 70 år og ikke lenger kunne jobbe i NRK.

– Det var en trasig opplevelse å avslutte jobben i NRK. De holdt en stor fest og så var det over - det var litt vemodig. Men etter fem år ringte de fra NRK på Tyholt igjen og lurte på om jeg kunne jobbe som vikar. Det trodde jeg var en spøk, men så var det visst ikke det, minnes Arnulf.

Det er radioen som ligger Arnulf Gresseth sitt hjerte nærmest. Foto: Karin Jegtvik

Så lenge helsa holder

Han har også gjort seg noen verdifulle erfaringer i årenes løp:

– Det er ikke på kontorene jeg får de beste svarene - de beste samtalene har jeg med «vanlige» folk, sier Arnulf Gresseth.

Og han har store planer om å fortsette sitt virke som journalist.

– Helsa bestemmer hvor lenge jeg skal fortsette med dette. Jeg kunne godt holdt et langt foredrag om norsk helsevesen, som jeg er veldig godt fornøyd med.

– Hvis folk fortsetter å lese det jeg skriver og så lenge helsa holder, vil jeg fortsette med dette. Begynner jeg å snakke bare tull får de sende meg hjem, ler han.

Hør hele bursdagsintervjuet med Arnulf Gresseth her: