– Vi moderniserer for tiden mobilnettet i Røros, Holtålen, Midtre Gaudal, Selbu og Tydal og litt avhengig av hvor folk bor vil man i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig og kanskje også at mobilnettet er helt nede. Det sier Daniel Barhom, informasjonssjef i Telia Norge, i en sms til Nea Radio.

Han sier videre at oppgraderingsarbeidet vil pågå denne og neste uke.

–Vi varsler

Mange abonnenter har de siste dagene kontaktet Nea Radio for å finne ut hva som har skjedd. Ingen av disse har fått noe som helst varsel på forhånd.

Barholm skriver likevel at kunder varsles i forkant når oppgraderingsarbeidet i et område starter.

Årsaken til oppgraderingsarbeidet er at teleselskapet bygger ut 5G-nettet i dette området.

Lover å gjøre nedetiden så kort som mulig

– Alle basestasjonene skal oppgraderes med den nyeste 5G-teknologien og enda bedre 4G. Moderniseringsarbeidet ble påbegynt i forrige uke, men de fleste basestasjonene skal oppgraderes denne uka. Når vi oppgraderer en basestasjon til 5G så vil det dessverre medføre noe nedetid på den aktuelle stasjonen, og litt avhengig av hvor folk bor vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at mobilnettet er helt nede, sier informasjonssjefen og legger til at han beklager ulempene dette medfører for berørte kunder. – Det er samtidig viktig å understreke at vi alltid jobber for å holde nedetiden så kort som mulig. Om man opplever dårlig forhold ved vanlig telefoni så anbefaler Barholm at om man har tilgang til internett via fastnettet, så kan man bruke WiFi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan mobilen brukes som normalt.