Søket etter 51-åringen har pågått siden sent tirsdag kveld, og nå har letemannskapene det siste døgnet konsentrert letingen i et område vest for Øyungen i Forollhogna Nasjonalpark.

Natt til lørdag ble det oppdaget varme i ovnen i ei bu i dette området. Tidligere er det funnet proviant, sekk og en caps i Langtjønnbua, som også er i det samme området.

– Vi har har til å tro at han er i live, sier operasjonsleder Wenche Johnsen ved Trøndelag politidistrikt.

Hun bekrefter at letingen nå foregår i dette området.

Politiet har fremdeles hovedkvarter i Hovet i Ålen og aksjonen ledes derfra, men mannskaper fra politiet deltar ikke i søket lørdag, rett og slett fordi den langvarige aksjonen begynner å tære på kreftene.

- Men det er folk fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og andre frivillige som er ute og leter, sier Johnsen.

Det er i området vest for Øyungen og nord for Forollsjøen det letes etter mannen. I ei åpen bu ved Langtjønnan midt i dette området, ble det natt til lørdag oppdaget at det brant i ovnen og politiet mener dette skyldes at mannen er i nærheten. Foto: Screenshot Google Maps

Det er tidligere kjent at 51-åringen er godt utstyrt med turklær og proviant og at han er godt vant til å ferdes på fjellet.

Johnsen sier at redningshelikopter ikke vil bli satt inn i søket nå, men at det kan bli aktuelt å bruke helikopter til å frakte inn letemannskaper og utstyr, da området det søkes i, ligger flere timers gange fra vei.

Frem til klokken 12 lørdag har letemannskapene gått inn i området fra Meiåan i Hessdalen, men nå går det også inn folk fra Budal i Midtre-Gauldal, som ligger nærmere søksestedet.

Hundeførere ble flydd inn på fjellet med helikopter fredag kveld.