Torsdag kveld hadde et godt knippe gruveinteresserte samlet seg i Rallaren i Hovet i Ålen for å få med seg siste nytt om sommerens planlagte prøveboringer i Hessjøjeltet.

Styreleder i Hessjøgruva AS, Gudbrand Rognes sa til Nea Radio før møtet at han hadde inntrykk av at det var et behov for dele informasjon rundt de planlagte aktivitetene.

Det er selskapet Capella Minerals, godt hjulpet av borefirmaet Arctic Drilling, som planlegger en tre måneders periode med kjerneboring i feltet.

Dette er de samme selskapene som har boret og tatt ut prøver i Kjølifjellet sist vinter.

Fra venstre: Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal, styreleder i Hessjøgruva Gudbrand Rognes, daglig leder i Hessjøgruva Thor Stuedal og geolog Trond Langeng. Foto: Per Magner Moan

Ennå er ikke alle tillatelser til å sette i gang boringen gitt, men geolog Trond Langeng fra Capella Minerals har stor tro på at det snart blir aktivitet i det svært så lovende området, som ligger i langt sør i Holtålen kommune, ikke langt fra kommunegrensen til Røros og Os.

Det aktuelle området er innenfor verneområdet til Forollhogna Nasjonalpark, men da parken ble etablert, sørget Holtålen kommune, som har rettighetene på skjerpet, at det kunne åpnes for fremtidig gruvevirksomhet.

På møtet så ga Trond Langeng en statusoppdatering på prosjektet og svarte på mange aktuelle spørsmål fra de fremmøtte etterpå. Han var godt fornøyd med interessen fra publikum.

Møtet ble videostreamet og kan ses igjen her.

Hør intervju med Trond Langeng og Gudbrand Rognes her: