Stjørdalsfirmaet MT Byggteknikk skal ytterst i havgapet. Nærmere bestemt til Træna. For utviklingsselskapet Træna 365 har valgt MT Byggteknikk som entreprenør til nytt hotellanlegg på øya.

– Utrolig artig

Siden 2021 er det jobbet med å realisere planene om et hotell på Træna. Nå er en viktig milepel nådd.

– Etter flere forhandlingsrunder, var det utrolig artig at Træna 365 valgte oss som totalentreprenør, sier prosjektleder Andreas Moen Strømsnes.

Hotellet vil få 38 rom med utsikt mot Trænfjellene og havet. Det er tegnet inn en romslig restaurant, bar, foajé/lounge, møterom, kontorer, co-working og konferansefasiliteter.

Setter i gang etter sommeren

Det skal også bygges badstue med utendørs bad og et naust med rom for sjøaktiviteter. Hele anlegget er på ca 2700 kvadratmeter.

– Dette prosjektet er det største i MT Byggteknikks historie, og setter oss på kartet nasjonalt. Vi er stolte over dette prosjektet, og takker ydmykt for tilliten, sier eier Torstein F. Iselvmo.

– Dette blir veldig spennende, og vi ser fram til å sette i gang etter sommeren.

Nå gjenstår en fase med optimalisering, prosjektering og en del detaljer som skal på plass før spaden kan settes i jorda.

- Vi tar sikte på oppstart etter sommeren og gleder oss til å se prosjektet materialisere seg, sier daglig leder for Træna 365, Moa Björnson.

Øya Træna på Helgelandskysten - langt til havs. Foto: MT Byggteknikk

Rik kysthistorie

Parallelt med hotellet planlegges også boliger samt et kai- og havneanlegg. Målsetningen er at alt skal stå klart våren 2025.

– Træna er et spennende lokalsamfunn ytterst på Helgelandskysten, med rik kysthistorie og vakker natur. Vi skal bygge et hotell som skaper positive ringvirkninger i lokalmiljøet og har mål om å bli et referanseprosjekt i bærekraftig reiselivsutvikling, sier Björnson.