Foto: Foto: Øystein Løwer/Avinor

Overraskende stabilt

En av de som fikk være med som passasjer i det lille flyet var MDG´s Tommy Reinås. Han var positivt overrasket over flyturen; -Det var overraskende stabilt og føltes trygt.

Elflyhovedstad

Han mener at Stjørdal nå må melde seg på til å bli norges Elflyhovedstad. Reinås mener dette fører mye godt med seg. -Innføringen av elflyteknologi vil skape nye jobbmuligheter i Stjørdal. Det vil være behov for kompetent arbeidskraft innen drift, vedlikehold og produksjon av elfly, samt utvikling av ladeinfrastruktur og batteriteknologi. Dette vil bidra til å styrke den lokale økonomien og gi innbyggerne flere arbeidsmuligheter, sier Reinås.

Politisk enighet

Reinås mener Stjørdal kommunestyre må vedta det og at han skal ta det med videre til Fylkestinget, - Dette må være noe alle partier kan være enige i.

Hør intervju med Reinås lengre ned i artikkelen.

Lufthavndirektør ved Værnes , Marit Helene Stigen mener dette markerer fremtiden for luftfarten. Hun sier at hun er spent på utviklingen innen reduksjon av utslipp i flybransjen. Stigen sier at det i området rundt Værnes skjer det mye innen teknologiutvikling og at det er naturlig at Værnes er et midtpunkt i denne utviklingen.

Den pensjonerte SAS-piloten Torkil Schei Foto: Hroar Wold Nordhaug

Den pensjonerte SAS-piloten Torkil Schei fikk også være md å sitte på i El-flyet. Han tror ikke at bransjen er fossilfri innen 2050, av tekniske årsaker. Schei følger med både hva som skjer politisk men også hva som skjer innen teknologi. Han mener at bransjen må sette krav til produsentene. -Det jobbes internasjonalt med å bruke biodiesel, men mener at det er en fordel at vi i norge kan sette lokale krav til kortbanenettet.