- Jeg hadde en ringerunde på fredag og fikk tilbakemelding på at det er fortsatt ønskelig å følge opp en del skoler, spesielt litt ut i distriktene. Så det blir nok aktivitet også denne uka, sier distriktsleder for UP Midt Anders Sjøtrø til Nea Radio.

Sjøtrø forteller at UP Midt så langt i år har besøkt i overkant av 60 skoler og har skrevet cirka 50 forenklede forelegg. De fleste av dem for høy hastighet.

- I forhold til tidligere år så er det lite reaksjoner og mye pen kjøring. Det som dominerer blant reaksjonene går som før på hastighet, sier Sjøtrø.

Forebyggende

Aksjon skolevei har pågått i mange år og Sjøtrø sier at de fleste foreldrene er klar over at politiet har stort fokus på dette hver skolestart. Han tror at det bidrar til at folk kjører penere.

- Politiet er veldig synlig når vi gjennomfører disse kontrollene og det demper nok fartsnivået en god del, sier han.

Sjøtrø forteller at det som er spesielt med aksjon skolevei er at politiet lokalt også er involvert og at alle drar i samme retning.

- Vi jobber jo stort sett med dette hele året rundt vi i UP. Det som er spesielt med aksjon skolevei er jo at politidistriktene og politiet lokalt er veldig engasjert, sier han.