Feiringa av nasjonalparken har pågått gjennom hele sommeren, men på nå på lørdag er det klar for den store hovedmarkeringen og den offisielle feiringen av nasjonalparken.

Storfint besøk

Dagen skal markeres med kulturinnslag, taler og servering, både i Elgå og Synnervika. Direktør i Miljødirektoratet, Ellen Hambro, kommer også til arrangementet, og vil følge hele programmet gjennom dagen.

Populære vandringer

Det har vært mange ulike aktiviteter gjennom sommeren for å markere 50-årsjubileet. Det har vært lagt opp til vandringer med spennende teama som har ført til lange venteliste på folk som har hatt lyst til å delta. Tema som tømmermennene og i fotsporene til Stor-Hans har vært noe av det man kunne ha fått med seg i denne jubileumssesongen.

- Vi håper at dette jubileet vil være med til å informere folk og skape engasjement rundt nasjonalparken og de verdiene som vi faktisk har, sier styreleder i Femundsmarka nasjonalparkstyre, Christian Elgaaen.

Hør intervjuet med styreleder, Christian Elgaaen her;

Store verneområder

Femundsmarka ble vernet i 1971, og er en av de eldste nasjonalparkene i Norge. Nasjonalparken ble opprettet 9. juli 1971 og har et areal på 573 kvadratkilometer. Tilstøtende landskapsområder er Femundslia (40 kvadratkilometer) og Langtjønna (37 kvadratkilometer), og Grøvelsjøen naturreservat. Samlet verneområde er 650 kvadratkilometer.

Sammen med tilgrensende verneområder på svensk side utgjør Femundsmarka nå et av de større sammenhengende verneområdene i Sør-Skandinavia.