Se videointervju med Jo Kjetil Valli, nederst i saken.

Mange aktører fra det lokale næringslivet i Selbu er i sving når det nå skal bygges nytt lagerbygg ved Selbu sentralbane. Først har Kjeldstad Trelast tegnet det nye bygget, senere vil de levere precut av reisverk og takstoler. Kyllo Maskin jobber nå med grunnarbeidet, før Røset tar over.

– Da skal vi fundamentere, før vi støper en betongvegg opp mot fyllingen her. Så kommer det trearbeidet senere, sier Ove Røset, daglig leder ved Røset AS.

Velfungerende samarbeid med Selbu Videregående Skole

Tillegg til mange aktører fra næringslivet, så stiller Selbu videregående skole med stor arbeidskraft. Elever som studerer vg1 bygg- og anleggsteknikk, skal bistå i byggingen to dager i uka.

– Det er et kjekt prosjekt. I tillegg er det lærerikt for oss elever, det å få se hvordan et bygg settes opp fra start til slutt, sier Jørgen som er elev ved Selbu vgs.

– Føler det er mye mer lærerikt, det å få være ute å jobbe, sier Oddne som også er elev ved Selbu Vgs.

Hør intervjuet med elevene Jørgen og Oddne her:

Lærerne ved skolen er ikke i tvil om at dette er en flott mulighet for elevene til å gjøre seg kjent med arbeidslivet.

– Dette er jo midt i blinken for denne gjengen, det er i alt 17 elever som skal jobbe på dette prosjektet, sier lærer ved Selbu vgs. Steinar Eidem.

– Det er jo helt optimalt for oss, for vi får jo være med fra første spadetaket med gravemaskin og vi blir med helt til tak og vegger er tett på bygger, fortsetter Steinar Eidem.

– Vi skal kjøre inn litt teori innimellom, men nå får de være med på å stikke ut et bygg, grave og studere grunnen, alle disse oppgavene er i henhold til læringen innen bygg- og anleggsteknikk, sier Ingar André Weiseth, som er lærer ved Selbu vgs.

Hør intervju med lærerne Steinar Eidem og Ingar André Weiseth her:

Lokale ressurser

Jo Kjetil Valli er godt fornøyd med at lokalt næringsliv bistår i prosjektet. Samtidig er han glad for at dette kunne bli et samarbeidprosjekt med Selbu videregående skole, for det er jo tross alt der framtidig arbeidskraft befinner seg.

– Det er kanskje det som er det litt unike her. Vi har fått til et godt samarbeid mellom Selbu Ballklubb som er tiltakshaver, Selbu videregående skole, lokalt næringsliv og kommunen som grunneier, så dette er jo en veldig bra sammensetting, understreker Jo Kjetil Valli, styreleder i Selbu Ballklubb

Se videointervjuet med Jo Kjetil Valli her: