Det er en ydmyk Tommy Reinås som har takket ja til å stille seg til disposisjon for partiet før nominasjonsmøtet.

– For meg som har vært aktiv i partiet i 10 år og heltidspolitiker de siste fem årene, blir det naturlig å ønske å representere MDG på Stortinget, sier Reinås.

Den tidligere kommunestyrerepresentanten i Stjørdal har nå sitt daglige virke i fylkestinget.

– Det å få fortsette på stortinget vil være lykka i livet, fordi jeg har stor tro på vårt politiske prosjekt.

Tommy Reinås vedgår at Nord-Trøndelag ikke er den regionen med mest solid forankring i miljøpolitikken. Likevel mener han å ha rundt 30 % sjanse for å havne i Tigerstaden.

– Nord-Trøndelag er ganske konservativt politisk sett. Vi har Senterpartiet med en oppslutning på rundt 40 % mens Arbeiderpartiet ligger rundt 30 %. Også Høyre og Fremskrittspartiet er store i denne valgkretsen. Vi vil derfor kjempe om å få et utjevningsmandat.

Han forklarer at så lenge partiet holder seg over sperregrensa nasjonalt, er det fullt mulig å få en taburett på Løvebakken uten å ha blitt valgt inn på kjøttvekta.

– Det betyr at alle som stemmer MDG i Nord-Trøndelag bidrar til å gjøre dette mulig. Og alle meningsmålinger de siste 12 månedene viser at vi konsekvent er over sperregrensa i Nord-Trøndelag.

Reinås beskriver det MDG han meldte seg inn i for 10 år siden som en liten forening for spesielt interesserte.

– Vi hadde ikke egen søyle på meningsmålinger en gang og vi lå på rundt 0,2 % i oppslutning i 2010.

I dag er bildet et ganske annet.

– Ved forrige kommune- og fylkesvalg fikk vi 4 % oppslutning i Stjørdal, mens Trøndelag landet på 6,8%. Da var vi det tredje beste fylket nasjonalt for MDGs del. Du kan trygt si at dette har vært en fornøyelig reise.

Alle meningsmålinger peker mot at MDG får et nasjonalt gjennombrudd nest år og at valget blir historisk for partiet.

– Det er så enkelt som at MDG er det partiet som har erkjent miljøkrisa og som også har en politikk for å føre oss ut av den, mener Reinås.

– Nå er drømmen er å få inn 10 - 12 representanter og danne en stor grønn gruppe på Stortinget. Vi ønsker å havne på vippen, slik at Erna eller Jonas blir nødt til å forholde seg til oss når det gjelder å avgjøre hvem som skal styre landet.

Hør intervjuet med Tommy Reinås i avspilleren under: