Den ene søknaden var fra entreprenør Hans Inge Aasen AS om 250.000 kroner til innkjøp av nødvendig utstyr for å imøtekomme nye arbeidsoppdrag. Blant annet har den lokale entreprenøren inngått større brøytekontrakter med hhv. Trøndelag fylkeskommune og Skaun kommune, i tillegg til å jobbe med fiberutbygging i Os og Holtålen.

På handlelista til bedriften står en traktor, en snøfres, en plog, vinterdekk til traktor og en sandstrøer. Totalkostnaden for investeringen er beregnet til 1 million kroner.

Den andre søknaden kommer fra Ålen IL, og er om en forskuttering på 250.000 kroner som idrettslaget forventer å tilbakebetale så snart idrettslaget mottar spillemidlene det har fått innvilget av Trøndelag fylkeskommune. Bakgrunnen for søknaden er finansiering av det nye garderobeanlegget på Kirkhusmoen, med en total kostnadsramme på NOK 4 439 560.

Kommunedirektøren oppfordret politikerne til å være varsomme med å innvilge søknader til lag og foreninger, da fondet primært er forbeholdt næringsformål.

Begge søknadene ble enstemmig vedtatt.