Et enstemmig formannskap i Tydal bevilget mandag 100 000 kroner til løypekjøring også inneværende sesong. I tillegg settes det av inntil 200 000 kroner til utbedring og tilrettelegging av skiløypenettet.

- Det kjøres løyper både i Stuggudal, midtbygda og i Græsli, i hovedsak på dugnad, sier ordfører Ole Bjarne Østby (Sp). - Løypenettet er svært populært, både blant bygdafolk og hytteeiere, men også andre kommer til Tydal for å benytte seg av løypenettet vårt til lange, fine skiturer, sier ordføreren.

Støtte også til scooterløyper

Også Tydal Grunneierlag har fått støtte til løyper, men da til snøscooterløyper.

- Snøskuterløyper er et viktig tilbud for reiselivsnæringen i Tydal. Det er nødvendig å holde høy kvalitet på løypene, og Tydal kommune finner det meget positivt at merking og skilting blir prioritert. Tydal Grunneierlag SA i samarbeid med Tydal Snøscooterklubb legger ned et betydelig arbeid for å få attraktive og brukervennlige snøskuterløyper, og gjennom denne jobben med skilting og merking vil standarden og kvaliteten på løypene bli meget bra, heter det i et administrativt vedtak fra Tydal kommune, som har bevilget 25 000 kroner til merking av løypenettet.