- Et slikt statlig organ trenger ikke å ta ut profitt slik som strømselskapene i dag, dermed vil selskapet kunne gi forbrukerne lavere priser sier SVs stortingsrepresentant for Sør-trøndelag Lars Haltbrekken.

Tanken er å opprette et selskap som kan kjøpe en stor mengde strøm på samme måte som de store energigigantene som Hydro og Elkem. Disse kan inngå avtaler til lav pris med løpetid på flere år. Gjør staten det samme vil man kunne kjøpe strøm billig i følge Haltbrekken.

- Men man kan jo gjøre dette selv også?

- Ja, man det, men det vi har sett er at en del av strømsalgsselskapene har hatt en heller tvilsom holdning til varighetene på disse avtalene, noen har også skrudd opp prisen i vinter til tross for avtalene sier Lars Haltbrekken.

Har tro på forslaget

Haltbrekken forteller at dette forslaget blir spilt inn til regjeringen til våren, han har tro på at forslaget blir godt mottatt.

- Jeg ser i VG at Statssekretær Amund Vik (Ap) i olje- og energidepartementet har lest forslaget og takker for innspillet forteller Haltbrekken.

- Jeg har tro på dette forslaget eller en variant av det, for vi kan ikke leve med slike strømpriser som vi har sett i vinter avslutter Lars Haltbrekken