- Jeg er trygg, heldigvis, sier Even Julian Wedø på melding til Nea Radio.

42-åring pågrepet

Han er i Oslo for å feire Pride og kjærligheten, men natt til lørdag ble to personer drept og 21 skadd i skyting ved London pub, som er en pub for det homoseksuelle miljøet. Ti personer er hardt skadd etter skytingen.

En 42 år gammel mann ble pågrepet i nærheten av åstedet og siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger. Han var kjent for PST før hendelsen.

Tilfeldigheter

Even Julian var også på byen fredag og ved London pub tidligere på kvelden.

- Jeg var på byen, men hadde lagt meg da det skjedde. Jeg var i området rundt London pub tidligere på kvelden, bare tilfeldigheter gjorde at jeg ikke var der da skytingen starta, forteller han.

Pride-markeringen i Oslo er avlyst etter hendelsen. Årets Pride skulle være en markering av at det er 50 år siden homoparagrafen ble fjernet. I tillegg til at det er en markering av retten til å elske den man vil og en feiring av mangfoldet og kjærligheten.

Viktigere enn noen gang

Even Julian føler nattens hendelse er et klart angrep på alt det Pride står for.

- Jeg er rystet, sjokkert og sint over det som har skjedd, sier han.

- Latterlig å tenke på at i 2022 så skal folk bli skutt på bare for at de har en annen legning. Ingen skal fortelle meg at Pride ikke er viktig og at det ikke er en kamp som fortsatt skal kjempes. Jeg skal rope høyere enn noen gang.

Han mener det er viktigere enn noen gang å feire og markere Pride.

- Ikke bare her i Norge, men resten av verden også.

- Er så glad for at de som står meg nær er trygge, mine tanker går til de som har mistet sine. Ufattelig trist .