Selbu kommune

Norge opplever en ny, stor smittebølge med Korona, og det nasjonale vaksineprogrammet anbefaler derfor en fjerde oppfriskningsdose av vaksinen til alle som er 75 år eller eldre.

Kan booke ved legekontoret

Anbefalingen om ny oppfriskningsdose til denne aldersgruppen gjelder uavhengig om man har gjennomgått sykdom etter forrige dose.

- Det bør være minimum 3 uker mellom gjennomgått koronasykdom og ny oppfriskningsdose, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons. Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst fire måneder etter siste vaksinedose, skriver Selbu kommune i ei pressemelding.

Nå kan alle over 75 år booke time for fjerde vaksine ved Selbu legekontor. Da må du ta kontakt med legekontoret på nettsiden: www.selbulegekontor.no eller på telefon: 73816825

- Andre som mangler første, andre eller tredje dose kan også booke time for vaksine, skriver de.

Immuniteten svekkes

Innbyggere over 65 år vil etter planen få tilbud om en fjerde dose rett etter sommerferien.

- Immuniteten svekkes med tiden, også for de som har vaksinert seg tidligere, og det er derfor vi trenger en oppfriskningsdose. Dette er spesielt viktig for å beskytte alle med alvorlig, underliggende sykdom, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Ta kontakt med din fastlege dersom du er usikker på om du trenger vaksine.