Fra 1. juni setter flyselskapet Air Leap inn et større fly på Rørosruta. Det er en maskin av typen SAAB 2000 som da skal fly Ørland-Røros-Oslo.

Flyet, kan ta med opp til 58 passasjerer og er raskere og mer komfortabelt enn dagens SAAB 340.

Samtidig med meldingen om nytt fly, så varsler flyselskapet at rutesamarbeidet med Ørland vil fortsette fram til 15. august. Det vil fremdeles være to daglige avganger fra Røros hele uken bortsett fra søndag, der det vil være en avgang.

Lufthavnsjef ved Røros Lufthavn, Gudbrand Rognes, sier det har vært noen stille uker ved flyplassen. – I likhet med resten av samfunnet så har det vært en helt uvirkelig periode. Vi har hatt svært få passasjerer, sier han og mener frakt nå er i ferd med å ta seg opp.

Han er glad for at Air Leap nå setter inn en større maskin på flyvingene via Røros, men ser gjerne at Røros får igjen den gamle ruta til og fra Oslo.

– Det er departementet som har funnet grunnlag til å forlenge dette som et koronnatiltak til ut i august. Men jeg har hørt en god del stemmer i lokalsamfunnet som vil ha tilbake flyruta si, og jeg tror det er et stort håp i rørosregionen at når hotellene nå åpner igjen og det går mot sommer, så vil vi få en god del flere reisende - både i næringsliv og reiseliv, sier han.