I Stortingets ordinære spørretime onsdag stiller Senterpartiet kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup hele 13 spørsmål. Stortingsrepresentant Heidi Greni stiller spørsmål vedrørende kommunesammenslåing av Osen, Rennebu, Holtålen, Tydal og Rindal.

Greni stiller følgende spørsmål:

– Statsråden skrev i innlegg i Adresseavisen 21. februar at det fortsatt er for mange små kommuner, og peker spesifikt på kommuner med under 3 000 innbyggere. Sør i Trøndelag har kommunene Osen, Rennebu, Holtålen, Tydal og Rindal færre enn 3 000 innbyggere. Mener statsråden disse kommunene må slå seg sammen med én eller flere nabokommuner?

Heidi Greni sier til Nea Radio at det ikke er noe nytt at regjeringa mangler total respekt for lokaldemokratiet, men at de nå vil dra igang nye runder før de sammenslåtte kommunene er godt etablert, er overraskende.

– Jeg mener det er forkastende at kommunene nå ikke skal få ro til gjøre det kommunene skal gjøre - Levere gode tjenester for innbyggerne og sørge for å legge til rette for næringsutvikling. Hun mener alt arbeidet kommunene har brukt på kommunereformen har gått ut over det vanlige arbeidet rundt om i kommunene. Hun sier det er brukt enorme resurser på reformprosessen.

Hør intervju med Heidi Greni her: