Personen skal ha vært til stede på flere butikker i Selbu og Stjørdal, melder Selbu og Stjørdal kommune i en felles pressemelding, natt til tirsdag.

Denne varianten er kjent for å smitte selv ved lite kontakt, og personer som har vært til stede på omtrent samme tid bes bestille koronatest snarest mulig i sin hjemkommune. Ved bestilling må man oppgi hvilken butikk man har vært innom.

– I ventetiden på prøveresultatet vil vi at både du og alle i din husstand skal holde seg unna andre, i frivillig karantene. Dette er det viktig at du følger til punkt og prikke, viruset er svært smittsomt, heter det i pressemeldingen.

Personen har besøkt følgende butikker, torsdag 11. fenbruar:

Best Selbu - ca klokken 14.30-15.30

Coop Prix Hell og Hellsenteret (REMA 1000 og Intersport) - ca klokken 16.00-17.00

Tirsdag formiddag melder Adresseavisen at den smittede også har besøkt flere butikker i Trondheim og Orkland.

Saken fortsetter under bildet.

Hadde besøk av smittet: En person smittet med den sørafrikanske mutasjonen av koronaviruset har vært innom Hellsenteret og andre butikker i Stjørdal, Selbu, Trondheim og Orkland. Foto: Erlend Engan

Last ned smittestopp

Kommunen oppfordrer på det sterkeste samtlige innbyggere i Værnesregionen til å laste ned og ta i bruk appen Smittestopp.

– Om mange nok bidrar vil vi på denne måten få en mer effektiv og målrettet smittesporing, som igjen kan hindre mer inngripende og generelle tiltak, står det i pressemeldingen.

Saken fortsetter under bildet.

Last ned: Nå bes alle i Værnesregionen om å laste ned appen "Smittestopp", for en mer effektiv og målrettet smittesporing. Foto: FHI

Appen Smittestopp benytter bluetooth-teknologi til å kommunisere med andre telefoner som har Smittestopp installert, og fungerer ved at telefonen utveksler tilfeldige anonyme nøkler med andre telefoner du kommer i næheten av. Smittestopp lagrer all informasjon lokalt på telefonen din og deler ikke informasjon om hvem du er med noen andre, med mindre du selv velger å registrere deg som smittet.

De du har vært i nærheten av vil via appen få et varsel om at de har hatt nækontakt med en smittet person, slik at de kan gå i karantene og teste seg så fort som mulig. De vil aldri få vite hvem du er. Appen kan lastes ned her.