Sterk Økning

Malvik Kommune har i det siste opplevd en sterk økning av forsøpling i området. Det sier komunaldirektøren i Malvik Kommune Stig Roald Amundsen. Mange har i løpet av sommeren funnet ut at den store gruslagte plassen som tidligere var brukt til mellomlagring av vindmøller i forbindelse med utbygginga i Stokkfjellet i 2021.

Hør intervju med Komunaldirektør Stig Roald Amundsen nederst i saken.

Ikke en kommunal oppgave

Nå har plassen blitt et yndet sted for fricampere som har medført at kommunen måtte bruke store ressurser på å plukke søppel. - Det er ikke en kommunal oppgave å drive en fricamp , sier Amundsen som har tro på at skiltingen holder og at de slipper å sette inn større tiltak.

Foto: Hroar Wold Nordhaug

Betydelig antall

Amundsen reagerer på at det er forsøpling utover det som er normalt. -Søppelkassene ble fulle , de er for bruk av turgåere. Det er i følge Amundsen kommet meldinger fra innbyggere om at bobilcampere er observert i å kaste søppel i fjæra. Amundsen har ikke nøyaktig antall på hvor mange bobiler det er snakk om, men sier det skal ha vært ett betydelig antall. Malvik Kommune vurderer så langt ingen tiltak utover skiltingen.