Nok en gang går Røros IL og Os IL sammen om å arrangere et stort arrangement. 21.-23. august er det klart for NM i Rulleskiskyting på Hummelfjell TOS Arena. Målet for arrangørsstaben er 500 påmeldte deltagere.

Alle de beste utøverne ventes til Hummelfjell i august med Tiril Eckhoff og Ole Einar Bjørndalen i spissen, sammen med regionens egne unge lovende utøvere.

Arrrangementet har et budsjett med en total omsetning på 1 million kroner. Førhåpningen er at arrangementet skal gi et overskudd på et par hundre tusen kroner.

Tanken bak samarbeidet mellom Os IL og Røros IL er å ta skiskytingen til nye høyder, samtidigt som den sportslige utviklingen fremmes. Det sier leder i hovedkommiteen Arne Horten som mener at Hommelfjell TOS Arena og opplegget rundt arrangementet kan bli det beste i landet:

I innslaget hørte du rennleder Kjetil Sæter, leder for hovedkommiteen Arne Horten, skiskyter Lars Gunnar Skjevdal, leder i skiskytergruppa Røros IL Rune Moan, ordfører i Os kommune Arnfinn Nergård og ordfører i Røros kommune Hans Vintervold.

For at arrangemanget skal kunne gjennomføres kreves en skikkelig innsats av dugnad, ca 200 frivillige er ønsket, sier arrangøren.

Lørdag 22. august står sprint på programmet, søndag 23. august jaktstart. Premieutdeling vil foregå i Røros sentrum lørdag, og på Hummelfjell TOS Arena søndag.