Ekstremværet Gyda kan føre til at strømmen forsvinner og føre til at det blir vanskelig å rette feil om veier blir sperra. De verste værforholdene vil være fra onsdag ettermiddag til torsdag kveld, men det vil også være krevende vær i Trøndelag fredag og gjennom hele helga.

- Vær forberedt

Strømleverandøren Tensio har iverksatt en rekke tiltak for å være best mulig beredt for å håndtere ekstremværet. Mannskap, utstyr og kjøretøy er klare til innsats over hele Trøndelag.

- Men det er en risiko for at været blir så dårlig at det ikke er trygt eller mulig å komme frem for å rette feil, da kan strømmen bli borte lenge, sier Bengt Eidem, kommunikasjonssjef i Tensio.

Oppfordringen fra Tensio er derfor veldig tydelig:

- Vær forberedt på at været blir så dårlig at veiforbindelser og fremkomstårer blir begrenset, og at strømmen kan bli borte over et lengre tidsrom. Vi håper ikke at dette blir aktuelt, men ber folk være forberedt på at det kan skje.

Må følge med i media

Det er i Trøndelag sør og øst for Trondheim at Tensio forventer at været kan ramme hardest, men de understreker at Gyda kan skape trøbbel for strømforsyningen i hele Trøndelag.

Statsforvalteren i Trøndelag har satt krisestab, og Tensio vil i denne situasjonen også ha tett dialog med Statsforvalteren og de øvrige medlemmene i fylkesberedskapsrådet (FBR).

Oppdatert informasjon om strømsituasjonen i Trøndelag fås på Tensios nettsider her:https://tensio.no/stromstans

Publikum bes også følge med i lokale og regionale medier for oppdatert informasjon om ekstremværets konsekvenser.

Les råd fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om hvordan den enkelte selv kan forberede seg på ekstraordinære situasjoner:

Du bør være rustet for å kunne klare deg selv i tre døgn. Les hvordan her.