I neste uke får kommunen 252 doser Comirnaty (Pfizer) og 900 doser Spikevax (tidligere Moderna).

- Når vi nå får så mange doser kommer vi til å tilby vaksinedose 2 tidligere enn planlagt, sier kommunen i en pressemelding.

Mange vil få dose 2 fra Spikevax

De som har fått dose 1 fra Comirnaty, nå vil få dose 2 fra Spikevax (Moderna). Både Comirnaty og Spikevax er mRNA-vaksiner. FHI anbefaler at kommunene kombinerer de to vaksinene, slik at flest mulig blir fullvaksinert.

Alle blir direkte varslet Innbyggerne i Røros vil få en sms med ny time for dose 2.

- Du trenger ikke gjøre noe selv for å få 2. dose tidligere. Alle som har fått 1. dose, vil få en sms fra oss med ny dato for å ta 2. dose. Du skal ikke bestille ny time selv. Du skal heller ikke ringe legesenteret eller vaksinetelefonen for å flytte timen din. Det er Røros legesenter som setter opp nye timer og sender sms via Helseboka. Innbyggere som ikke har mobiltelefon vil bli kontaktet av oss, sier de videre i pressemeldinga.

Slik vurderer FHI Comirnaty og Spikevax

Comirnaty og Spikevax er svært like vaksiner basert på samme teknologi og gir beskyttelse mot det samme proteinet fra viruset (spike-proteinet). Etter den første dosen med én av mRNA-vaksinene har kroppen lært seg å kjenne igjen spike-proteinet. Når det så gis en dose med en annen mRNA-vaksine, vil den friske opp og forsterke beskyttelsen som oppstod etter første dose. (Kilde: FHI)