- Vi har fått på plass det vi hadde planer om i år, blant anna frisbeegolfbane med elleve korger, strandvolleyballbane og badebrygge på Gjettjønna. I tillegg har det blitt bilbane for radiostyrt bil og bordtennisbord på Øra.

Bading i Gjettjenna Foto: Vidar Kojan Grind

Kojan Grind forteller videre at de har vært opptatt av en bred involvering. Prosjektgruppa har bestått av medlemmer fra alle særgrupper i idrettslaget, i tillegg til at de har fått innspill fra kommunen, idrettsrådet, landskapsarkitekt, folkehøgskolen og sponsorer.

- Hvordan finansierer dere prosjektet?

- Vi skal sende inn søknad på å få de større investeringene spillemiddelberettiget, samt egenfinansiering blant annet gjennom bobilparkeringa på Øra der Røros IL sin Caravan parkering der ungdom er bobilverter.

Fremtidsplaner

Denne vinteren har det allerede vært skileik, skøytebane og en måned før jul ble et «snow-volley;» altså snø-volleyball, forteller Kojan Grind,

- Videre ønsker vi å videreutvikle tilbudet med å få på plass en løpebane, ballbinge for basket og mulig paddletennis og buldrevegg for klatring, som sannsynligvis er klar til neste sommer, sier en fornøyd styreleder i Røros IL , Vidar Kojan Grind.

Ballbinger Foto: Vidar Kojan Grind

- Her kan det være både trening , fritid og lek; både organisert og uorganisert. Det er viktig at mange får ta del i aktiviteter og idrett på Øra; både fastboende og besøkende.

Sykkellek Foto: Vidar Kojan Grind