Ordføreren mener tiltakene rammer befolkningen skjevt, og han synes det er rart at regjeringen har ventet så lenge med å innføre dem.

- Det er en utopi at smittetallene på over 1000 stuper på en uke. De hadde jo en anelse om dette her lenge før de innførte tiltakene, sier han.

Rammer befolkningen skjevt

- Jeg har forståelse for at det må settes inn tiltak ved så høye tall, men jeg tror vi kunne gjort det like effektivt ved å gjøre mindre inngripende tiltak for alle og heller sette inn støtet der utfordringene er, sier Balstad.

Mange bedrifter må nå innse at påsken i år heller ikke vil bli veldig innbringende, og det nasjonale skjenkeforbudet rammer spesielt hotell- og resturantbransjen hardt. Han forventer at staten tar regningen for tapet som næringslivet nå opplever som følge av de nye tiltakene.

- Jeg kan ikke fatte annet enn at når regjeringa setter inn så inngripende tiltak så dekker de også tapene, sier han.

Frykter at noen synes det er overdrevent

Balstad påpeker at det er viktig å følge de nasjonale tiltakene, men han frykter også at noen synes dette er overdrevet og ikke innretter seg etter gjeldende reglement.

- Det kan jo oppstå enda mer uheldige episoder nå, enn man kunne fått om man hadde basert seg på tillit, sier han.

Vil ha hyttefolk til bygda

Balstad er tydelig på at hyttefolket gjerne må komme til Selbu i påska, så lenge de tar hensyn til smittevern og holder avstand. Han har heller ikke tro på at alle skal handle i hjemkommunen før de reiser på hytta.

- Hyttefolk må gjerne komme, og de må gjerne handle lokalt. Vi kan ikke pålegge alle at de handler for hele påsken før de drar fra hjemkommunen, men det kan jo kanskje være lurt om kun en fra hver husstand går inn i butikken og handler, sier Balstad og legger til at han håper folk viser hensyn i påsken.