Det som ikke skulle ta noe lang tid, endte med å ta flere måneder lengre tid enn hva driverne hadde tenkt. Siden MX-Sport Meråker stengte dørene rundt juletider i 2019, har innbyggerne i skibygda stått uten en eneste sportsbutikk. Etter lengre tids leting, ble Anders Myrland i vår ansatt i jobben som daglig leder for både MX-Sport Meråker og Malvik.

- Vi ser frem til å åpne butikken, det har tatt litt lengre tid enn vi hadde håpet og trudd, men nå ser det ut til at det er like rundt hjørnet, sier Anders Myrland til Nea Radio.

MX-Sport Malvik flyttet nylig inn i nye lokaler på Malviksenteret, noe som har gjort at prosessen i Meråker har tatt enda lengre tid, i tillegg til flere årsaker nevner Myrland.

- Det er litt sammensatt det der, men nå har ikke jeg vært inne i bildet lengre enn siden mai/juni. Vi kan skylde litt på korona, men vi har også en butikk på Malvik som har mye de samme eierne. Her (Malvik journ.anm) har det vært en prosess med å flytte denne butikken, noe som har tatt lengre tid enn vi egentlig hadde drømt om. Både tid og andre ressurser har gått med, så eierne har ønsket å gjøre seg ferdig med den flyttingen, før vi trykker på knappene i forhold til Meråker.

Myrland opplyser samtidig at det ikke er lagt planer for flytting av butikken i Meråker, slik at den fortsatt vil være å finne i de gamle lokalene butikken holdt til i.

Satsing på tur og friluftsliv

Meråker har med årene vokst seg til et bygd for mye aktivitet, sommer som vinter. Skibygda har i dag rundt 140 elever som går idrettsfag, hvorav mange innen langrenn og skiskyting, noe Myrland ser muligheter innen med gjenåpning av butikken. Samtidig er Meråker ei bygd med utallige turmål, og derfor ønsker Myrland å satse spesielt på tur og friluftsliv.

- Sånn umiddelbart på varesortimentet, vil ikke kundene merke noe sånn umiddelbart. Det er ganske mye varer der fra tidligere, så vi må bli kvitt det, og det vil bli en god mulighet til å gjøre en god handel i starten. På litt sikt, så er Meråker ei idretts-bygd, så har mange muligheter spesielt innen ski, både bortover og nedover for så vidt. Tur og friluftsliv er to kategorier vi gradvis kommer til å styrke enda mer. Da vil det gå på bekostning av andre ting som har vært i butikken, uten at jeg har satt meg fullt inn i hva som har blitt satset på i det siste. Men det vil absolutt være to kategorier vi vil satse hardt på.

Selv om prosessen i Meråker har tatt lang tid, ser Myrland og resten av kollegene frem til å åpne dørene igjen.

- Vi kan ikke gi en eksakt dato, men nå er butikken på Malvik oppe å går, og begynner å komme på stell her. Da begynner det å nærme seg, og at prosessen i Meråker begynner å gå raskere. Har troa på å åpne i god tid før jul.

Hør hele intervjuet med Anders Myrland her: