Etter å ha kjørt buss i til sammen over 80 år, og syklet Den Store Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo totalt 38 ganger, sykler Vidar Bjørgum og Einar Hove Norge på langs for første gang.

- Det er jo en drøm som vi har hatt i mange mange år, og som vi måtte oppfylle. Så på grunn av at Den Store Styrkeprøven ikke ble noe av i år, så måtte vi finne på noe annet. Dette her har vi hatt lyst til å gjøre, så da fant vi ut vi måtte gjøre det nå, sa Vidar Bjørgum til Nea Radio om hvorfor de to sykler Norge på langs.

Vidar Bjørgum og Einar Hove er tydelige på at turen ikke hadde vært mulig uten Arve Pettersen. Foto: Henrik Einangshaug

Mange farlige situasjoner

De har merket godt at mange i år tar sommerferien hjemme i Norge, og har møtt mange langs veien fra Nordkapp, flere og flere desto lengre sør de har kommet.

Etter over 80 år til sammen som bussjåfører, og mange tusen kilometer på sykkelsetet oppigjennom årene, har Einar og Vidar opplevd mye i trafikken. De har siden avreise fra Nordkapp hatt flere episoder hvor de har vært nære ved å blitt påkjørt. De trekker særlig frem ferierende med campingvogn, hvor de ofte opplever at sjåføren glemmer hvor stor vognen faktisk er. Nå er håpet videre at trafikken bedrer seg, og at de unngår farlige situasjoner fremover på sykkelsetet.

Parademarsj med kompiser

Etter flere lange etapper på sykkelsetet siden første tråkk fra Nordkapp den 20.juli, får de selskap av flere på fredagens etappe fra Stjørdal.

- Vi skal ta en parademarsj fra Stjørdal stasjon, gjennom byen og helt opp til Sandmoen-anlegget til Vy, dette sammen med kompiser fra sjåførkorpset som også har drevet å syklet før, sa Einar Hove avslutningtil Nea Radio.

Hør hele intervjuet med Vidar Bjørgum og Einar Hove her: