- Jeg er svært fornøyd med at Haltbrekken så fort har stilt spørsmål om nedleggelsen av dette viktige tilbudet for regionen, sier Christian Elgaaen, leder i Røros SV. Han er en stortingspresentant som virkelig lytter til folk i regionen han er valgt inn for. Nå venter vi spent på svaret fra statsråden. Jeg håper fortsatt det er mulig å endre dette vedtaket.

Spørsmål

Lars Haltbrekken (SV): Helse Midt-Norge har vedtatt å legge ned Helse-ekspressen mellom Røros og Trondheim. Helse-ekspressen er en ombygd buss tilrettelagt for brukerne har vært et godt tilbud siden den kom i drift i 2009. Ser helseministeren noen mulighet for at tilbudet med Helse-ekspressen kan fortsette?

Begrunnelse

Helse Midt-Norge har vedtatt å legge ned Helse-ekspressen mellom Røros og Trondheim. Helse-ekspressen har vært i drift siden 2009. Siden 2013 er det Nettbuss avdeling Røros, som har hatt anbudet på å kjøre Helse-ekspressen. Avtalen med Nettbuss går ut ved nyttår, og Helse Midt-Norge har besluttet at ordningen ikke skal videreføres.

Helse-Midt Norge har vurdert det slik at transportbehovet kan dekkes gjennom de andre transportavtalene de har, med drosjene, og ved rutegående busser og tog.

Helseekspressene og Helsebussene er spesialbygd for pasienter som skal til behandling, og organiseres av de lokale pasientreisekontorene. Brukerne av Helse-ekspressen har betalt en egenandel for reisen, og de som har frikort har kunnet benytte den uten å betale.

Helse-ekspressen er spesialtilpasset med plass til rullestol, plass til båre, heis, handikaptoalett. regulerbare seter, medisinsk utstyr og medikamenter ombord, hjertestarter og medisinsk overvåkningsutstyr.