- Det er for "gali" å reise fra steinsoppen, piggsoppen og kantarellen på Røros til hussoppen i Trondheim. Men det takler du og Sara. Det sa ordfører Hans Vintervold med glimt i øyet da han takket av Mikael Forselius under en tilstelning på Røros Hotell.

Matentusiastene Mikael Forselius og Ingulf Galåen inviterte mandag kveld til fest og inspirasjonskveld for å feire Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Det ble også siste dag på jobben og avskjedsfest for Mikael Forselius etter snart ti år som direktør ved Røros Hotell. 1. februar starter han som direktør ved nye Britannia Hotell i Trondheim.

- Jeg håper dere fortsatt har igjen litt hjerte til Røros. Vi har fortsatt bruk for gründeren og idemakeren Mikael. Og ikke glem den lille rare byen på fjellet. Dere har begge satt dype spor etter dere i rørossamfunnet, sa ordfører Hans Vintervold i sin takketale:

I reportasjen hørte vi matentusiast og hotelldirektør Mikael Forselius og ordfører Hans Vintervold.