Røros kommune skriver i en nyhetsmelding på sine nettsider at mandag 6. mars ble det hasteinnkalt til et møte med Helseplattformen AS (HPAS).

Innkallingene gikk til ledelsen i de ni kommunene som allerede har tatt i bruk Helseplattformen i full drift.

På møtet ble det informert om at det under feilsøking i Helseplattformen ble avdekket at feilen som ble funnet på St. Olavs hospital også rammet kommunene som har tatt i bruk løsningen.

På daværende tidspunkt ble antall brev som ikke hadde blitt sendt ut estimert til 13 brev for Røros sitt vedkommende. Etter en ny gjennomgang fikk vi melding på ettermiddagen 9. mars, at tallet var sluttført til å være 21 brev.

Hør intervju med kommunalsjef for helse og omsorg i Røros, Jan Roger Wold her:

Overvåkning iverksatt 

Røroas kommune skriver videre i meldingen at leverandøren har iverksatt overvåkning i systemet slik at man får melding dersom brev og meldinger stopper opp.

Leverandøren sørger også for at brukere av systemet ikke får mulighet til å sende ut meldinger dersom de er kodet på en mangelfull måte.

– Vi har god tro på at Helseplattformen AS avdekker og retter opp de feil og mangler som nå er påvist så raskt som mulig, og at selskapet bidrar til at ambisjonen om en innbygger – en journal blir realisert på best mulig måte, heter det i meldingen.

Ferdigstilles i løpet av uken 

Røros kommune har svært få brev som skal gjennomgås, så tidlig i løpet av denne uken vil man kunne si konkret hva resultatet av gjennomgangen vil være.

Ulike medier har også de siste dagene omtalt feil ved 3400 henvisninger gjennom Helseplattformen.

– Vi har fått bekreftet at dette handler om interne henvisninger ved St. Olavs hospital, og at de ikke omfattes av materialet som kommunene nå gjennomgår, skriver Røros kommune.