Ordfører-kjedet til Eli Arnstad blinket om kapp med sykkelkjedet på den splitter nye el-sykkelen til veisjefen utenfor rådhuset i Stjørdal tirsdag.

Dokumenteres

Arnstad hadde møtt opp for å bivåne at veisjef Jørgen Tellefsen tråkket seg av gårde til Stjørdalshallen på sin første jobbtur på sykkelsetet. Den første av mange. Han skal nemlig kun bruke sykkel som framkomstmiddel i jobbsammenheng det neste året.

Aksjonen har fått hæsjtaggen «veisjefpåtohjul» og prosjektet skal dokumenteres på sosiale medier.

– Så får håpe at jeg ikke blir snikfotografert i bil, og at den nye hæsjtaggen ikke blir «Veisjeftattpåfirehjul», ler Tellefsen.

Skal kartlegge

For prosjektet i seg selv har et konstruktivt bakteppe. Målet er nemlig å finne ut hvordan Stjørdal kan bli en bedre by for syklende.

– Vi ønsker å få ned biltrafikken i sentrum, og da må vi se på om vi har lagt opp byen for sykling. Det er det jeg nå skal finne ut, sier Tellefsen.

– Vi må sørge for at Stjørdal fungerer for alle, mener han.

Veisjef Jørgen Tellefsen på vei til Stjørdalshallen, som er hans første destinasjon på sykkelsetet i jobbsammenheng. Foto: Karin Jegtvik

Det kan innebære en del endringer av veinettet i sentrum av Stjørdal, men ordfører Arnstad er ikke bekymra for at det kan bli dyrt for kommunen.

– Jeg tror tvert imot at dette kan bli et veldig effektivt og godt prosjekt for kommunen, sier Arnstad.

– Nå vil veisjef Jørgen gjøre seg noen erfaringer i løpet av det neste året, som vil komme oss til gode kunnskapsmessig. Både når det gjelder hvor det er bra å sykle og hvor vi må gjøre tilrettelegginger for at det skal bli bedre.

Hør intervjuene med ordfører Eli Arnstad og veisjef Jørgen Tellefsen i Stjørdal kommune her: