Etter at Stig Roald Amundsen sa opp sin stilling for å gå over i en tilsvarende stilling i Malvik kommune har det vært behov for ny kommunedirektør i Selbu.

Prosessen er allerede i gang, men i følge saksfremlegget til formannskapet er det behov for å konstituere en kommunedirektør frem til en ny person er på plass i stillingen på fast basis.

Fullmakt til formannskapet

I kommunestyresak 62/21 fikk formannskapet fullmakt til å konstituere ny kommunedirektør, og saken har vært drøftet i ansettelsesutvalget som ble oppnevnt i samme sak.

I følge saksfremlegget har ansettelsesutvalget drøftet saken og besluttet å rette en henvendelse til oppvekstsjef, Geir Håvard, Mebust, med ønske om at han tiltrer rollen som kommunedirektør inntil en person er permanent på plass. Mebust har takket ja til denne henvendelsen og vil samtidig se på hvordan han selv kan få avløsning for en del av oppgavene som tilligger hans stilling i dag.

Oppvekst sjef i Selbu kommune: Geir Håvard Mebust, som nå er konstituert som kommunedirektør i Selbu. Foto: Andreas Reitan

Ordfører, Ole Morten Balstad, sier at prosessen med å finne ny kommunedirektør er godt i gang, og første møte var allerede i dag.

- Vi har valgt et byrå som skal bistå oss, og vi tenker at vi skal få gjort dette ganske fort.

Påsken neste år nevnes som et tidspunkt hvor han håper de har kommet i mål.

- Jeg tror nok vi er en attraktiv kommune, har ting på stell, og er i utvikling. Det tror jeg vil trigge mange kandidater, sier han.