Mange har ventet spent på å få høre hva som skjer med årets Tydalfestival. I fjor ble den avlyst til stor skuffelse for mange, og flere av sommerens festivaler og kulturarrangement har allerede kansellert.

Nå har festivalledelsen jobbet i et år med å få på plass årets festival, og lørdag ettermiddag ble det gjort kjent på Facebook-siden til festivalen: Det blir Tydalfestival i sommer.

- Det blir jo noe nedskalert fra det vi er vant til. Det blir for eksempel 600 publikummere på konsertene i stedet for 3.500, og publikum blir delt inn i tre kohorter med 200 i hver. Det blir bord og benker og alle får anviste plasser. Det blir dessverre ingen camping eller aktiviteter på dagtid i år, men det skal bli bra likevel, sier Ann Waagan.

Legger ut flere billetter

Festivalen går av stabelen på Stugguvollmoen 16. - 18. juli, og det blir to konserter hver kveld. De som allerede har kjøpt billetter skal få velge hvilken kveld de ønsker først. Så legges resten av billettene ut for salg når dette er klart.

- Selv om det ikke blir en Tydalsfestival i fullformat i år, ønsker vi likevel å gjennomføre arrangementet både for artistene sin del og ikke minst for publikum.

Fredag blir det konserter med Rotlaus og Beist, lørdag kommer SkaFrika og Postgirobygget, mens Halvdan Sivertsen og Odd Nordstoga får avslutte festivalen søndag. Alle som allerede har kjøpt billetter får velge hvilken dag de ønsker å delta på. De med festivalpass får velge to kvelder, mens de som ikke ønsker å delta får refundert billettene sine.

- Jeg håper folk er kjappe til å bestemme seg, så vi får lagt ut billettene som er igjen, sier Waagan.

Etter planen legges de resterende billettene ut for salg 9. juni.

Holder hjulene i gang

Festivalsjefen innrømmer at det har vært mye jobb, mange tanker og mange søvnløse netter i det siste. Det har vært stor usikkerhet rundt smittesituasjonen og muligheter for å få støtte, men så bestemte de seg for å ta en råsjans.

- Det var godt å endelig få landa en plan. Vi synes det er viktig å holde hjulene i gang.

Waagan synes dessuten de har et ansvar for å bidra til at artister fortsatt har en jobb og at kompetansen rundt kultur- og konsertarrangement blir ivaretatt.

- Det er viktig å bevare arbeidsplassene i bransjen, så derfor er vi ekstra glade for at vi nå har funnet en måte å gjennomføre festivalen på. Festivalen skaper dessuten mye i bygda og betyr mye for folket.

Håper på sol

Festivalområdet på Stugguvollmoen har de tatt over og leid av kommunen. Det er en stor arena de har å boltre seg på, og derfor mener Waagan at det bør være fullt gjennomførbart.

- Jeg tror det blir kjempetrivelig. Og så blir det kult å teste ut et nytt konsept med faste plasser og servering ved bordene. Om dette funker kan vi invitere til flere til flere slike arrangementer, mener hun.

Mange festival- og konsertarrangører har valgt å avlyse sine arrangement. Waagan sier hun har stor respekt for at de ikke ser muligheten for å gjennomføre, og tror de fleste har strukket seg så langt de kan.

Det er fortsatt en stund igjen til årets Tydalfestival, og mye kan skje før den tid. Det er Waagan fullstendig klar over.

- Vi har blitt så vant til å leve med denne usikkerheten nå, og vet at ting kan skifte i siste liten. Men jeg tror dette går bra med de planene vi har lagt nå. - Jeg gleder meg til å se folk i en slik setting igjen. Med musikk, lokal mat og drikke, og så håper jeg det blir sol, sier en fornøyd og lettet festivalsjef.