Røros kommune opplyser nå at du som enten er i risikogruppen 65 + og ikke kommer deg ut, eller du som sitter i karantene eller isolasjon, kan få hjelp. Flere har behov for hjelp til små og store oppgaver. Les mer:

Trenger du hjelp til noe?

Hvis du selv er i risikogruppen eller sitter i karantene eller isolasjon, trenger du kanskje hjelp til:

å hente varer på butikken eller apoteket? å strø en glatt gårdsplass? å måke snø dersom det blir behov for det? eller har du rett og slett bare behov for å snakke litt med noen? Ta kontakt med Røros frivilligsentral. Vi har frivillige som kan bidra.

Slik gjør du om du trenger hjelp til hjemkjøring av varer:

Ta kontakt med butikk/apotek. Avtal betaling. De fleste butikker i kommunen har løsninger på dette. (Kontaktinfo finner du nedenfor). Ta kontakt med frivilligsentralen for avtale om hjemkjøring En frivillig vil da bringe varene hjem, og sette varene på trappen. Ingen frivillige skal gå inn i private hus.

Røros frivilligsentral:

Telefon: 92 84 32 61 Mail: berit.sevatdal@roros.kommune.no

Kontaktinfo butikker/apotek:

Rema 1000 Tlf: 90 14 76 85 (Nils Martin Tidemann) roros@rema.no

Mega Røros (Domus) Tlf: 94 87 38 91 (butikktelefon) coop.mega.roros@coopmidtnorge.no

Coop Prix Røros Tlf: 40 45 80 06 (Terje Grinde) terje.grinde@coopmidtnorge.no

Coop Marked Brekken Tlf: 94 87 31 00/91 83 19 17 (Jonathan) coop.marked.brekken@coopmidtnorge.no

Coop Glåmos butikk Tlf: 94 86 73 31 coop.marked.glamos@coopmidtnorge.no

Apotek 1 (Øverhagan) Tlf: 72 41 22 00

Har DU mulighet til å hjelpe?

Har du en nabo, slektning eller venn som er i risikogruppa eller er i karantene? Kjenner du noen som ikke kommer seg ut av huset? Da kan du bidra ved å handle til dem når du uansett skal på butikken og handle til deg selv. Ta en telefon til en venn, nabo eller slektning som du vet sitter alene.

Ønsker du å bidra som frivillig, men lurer på hvordan du skal gå frem, kan du ta kontakt med Berit Sevatdal på frivilligsentralen.

Noen huskeregler for frivillige:

Frivillige som er ute og hjelper til skal ikke:

gå inn i hus eller ha fysisk kontakt med noen i huset ta imot penger eller retur av noe slag kaste søppel, annet avfall, pant eller esker for andre vurdere helsetilstand eller gi helsefaglige råd: Den type spørsmål skal rettes til fastlege/legevakt.