Til manges fortvilelse og forargelse har AtB varslet at de vil låse dodørene på sine langdistanseruter i Trøndelag.

I stedet skal bussene stoppe ved enkelte punkter langs rutene, der passasjerer skal kunne gjøre sitt fornødne.

Forslaget har vekket stort politisk engasjement, sier rørosordfører Isak Veierud Busch, som nå har en gladmelding å komme med for alle som ikke har selskapsblære.

– For noen uker siden ble jeg kontaktet av lokale bussjåførers tillitsmann, som varslet om situasjonen. Sammen med partikollega og leder i Holtålen Arbeiderparti, Ann Elisabeth Hansvold, tok jeg kontrakt med andre partikolleger og ordførere i andre berørte kommuner, og vi rettet en henvendelse til våre representanter i hovedutvalg for transport (Red anm: i Fylkestinget) og ba de løfte frem saken, da vi mener dette er et uanstendig forslag. Veierud Busch sier fylkespolitikerne ikke var vanskelige å be.

– De er raske på labben og agerer. Så får vi et svar fra AtB om at dette er et sikkerhetsspørsmål og at det er en fare for passasjerene knyttet til det. Rørosordføreren sier denne påstanden faller på sin egen urimelighet, da AtB samtidig planlegger å sette inn busser med inntil 15 ståplasser på strekningen Støren - Trondheim. I tillegg går de bort fra kravet om trepunkts sikkerhetsbelter, slik at passasjerer i fremtiden bare skal sikres med magebelter.

– Vi har jobbet litt frem og tilbake og har nå fått en bekreftelse fra fylkesordfører Tore O Sandvik om at Arbeiderpartiet kommer til å søke flertall på fylket om fortsatt do på bussene dersom sjåførene finner dette nødvendig, sier han bekrefter at signaler fra også andre partier går i deres favør i denne saken.

Hør intervju med Isak Veierud Busch her: