- Vi var på tur hjem fra hytta i Ålen da vi ved Riasten måtte bråbremse, da sto moskusen i vegkanten å så oss rett i øynene, forteller Anne-Karin Langsåvold.

- Jeg ble jo litt forfjamset da, men tok fram telefonen å fikk tatt både bilde og video av den. Den var veldig rolig, så vi stoppet bilen. Moskusen gikk over vegen og ned i grøfta på andre siden, men den fortsatte å se på oss, jeg fikk filmet den en god stund, sier Langsåvold som er glad for at de kjørte rolig i det de møtte moskusen siden den dukket opp rett foran bilen.

På Dovre er det jo et kjent fenomen at moskuser stiller seg på togbanen og setter til hodet mot møtende tog. Dere var ikke noe redde for at denne skulle gjøre det samme mot dere?

- Så langt rakk jeg ikke å tenkte, vi satt rolig i bilen å så på den, og moskusen så lenge på oss. Det er klart at hvis den hadde reagert på samme måte som mange av de på Dovre gjør, så kunne det nok fort ha blitt farlig. Den var stor, mye pels og store horn. Det er nok en sjelden opplevelse, sier Langsåvold som legger til at hun håper å ikke møte moskus på så nært hold igjen, selv om hun satt bilen da møte inntraff.

Hør intervjuet med Anne-Karin Langsåvold her: