– Vi hadde noen Leca-stener her, stener med hull i, og de tenkte vi var fine å legge bokser i. Så derfor kalte vi det «mursteinsjakt», sier aktivitør ved dagsenteret, Astrid Nordfjell.

Nordfjell er også initiativtaker til aktiviteten, hvor man får med seg et kart til fem poster i området rundt sykehjemmet. På postene er det noen oppgaver og man skal stemple kartet man har med seg.

– Så her kan man få trim, frisk luft, sosialt samvær og hjernetrim på en og samme gang, sier Nordfjell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Leca-stenene var perfekte til å gjemme postene i. Foto: Marit Langseth

Treffer flere aldersgrupper

Tirsdag var både folk fra TFF, tiltak for funksjonshemmede, og barnehager ute og jaktet på mursteiner.

– Vi kaller det skattejakt da, og det mest spennende var kanskje stemplene. Ungene har storkoset seg, sier barnehageassistent ved Ysterhagaen barnehage, Linda Wintervold.

Hun synes det er veldig bra med slike tiltak.

– Det er kjempefint at det kan brukes av både unger og eldre. Det er ikke så mye alle aldre kan ha glede av, så det synes jeg er kjempefint.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Ikke fått testet ut så mye ennå

Tilbudet var på plass på mandag, og tirsdag var det ikke så mange av beboerne ved sykehjemmet som hadde fått testet ut løypa ennå.

– Nå har det jo vært såpass varmt de siste dagene, så det er ikke så mange som har tatt turen ennå, men det blir nok. Det er mange som er ivrige, sier sommervikar Rune Blakstad.

Hver post inneholder et uttrykk fra Røros, noe han tror kan bli populært for folk å diskutere.

– I den første posten er det spørsmål om en hoppargubbe, og det er altså et uttrykk for dram. Jeg hadde ikke hørt det før, men det kan hende noen av beboerne har det. Det er mange som er språkinteresserte, og det kan jo oppstå litt diskusjoner og debatt før man får svaret, sier han.

Hør intervjuet med Rune Blakstad her: