Tove Moe Dyrhaug ble historisk da hun søndag ble valgt til Norges første kvinnelige skipresident. Det skjedde på skitinget i Molde søndag.

Dyrhaug fikk 74 av totalt 96 stemmer.

Til NRK sier Dyrhaug at "det er en jobb som må gjøres, og at det har vært splittelser i Ski-Norge.

– Det har det. Heldigvis var det ganske klar avstemning. Bussen må kjøre ilag, som jeg er opptatt av. Det er mye bra som skjer i Ski-Norge, og så er det en del vi må ta tak i", sier Tove Moe Dyrhaug til NRK.

Hun har også pekt på noe av det hun kommer til å ta tak i:

"– Vi skal jobbe med bredde og rekruttering. De tallene har bare gått ned. Samarbeidet med hopp er viktig, og det tror jeg vi får en god dialog på, sier den ferske presidenten.

– Er det aktuelt med endringer i den administrative ledelsen?

– Det vil alltid bli endringer med en ny leder. Så at det blir endringer: Ja.", sier den nyvalgte skipresidenten til NRK.

KONSTITUERT: RBK-styret har konstituert Tore Bjørseth Berdal som daglig leder i Rosenborg. Foto: RBK.no

Tore Bjørseth Berdal konstituert som daglig leder i Rosenborg

Etter at Dyrhaug ble valgt til ny skipresident har RBK-styret søndag konstituert Tore Bjørseth Berdal som daglig leder i Rosenborg. Dyrhaug kommer fortsatt til å jobbe fra Brakka, men hvor lenge er så langt ikke bestemt.

- Jeg er svært ydmyk for å bli spurt om å ta på meg denne oppgaven. Samtidig er jeg veldig glad for å få muligheten, og ser frem til å jobbe i tospann med Tove og lære enda mer av henne, sier Bjørseth Berdal til RBK.no.

Ansatt i RBK

Bjørseth Berdal har jobbet for Rosenborg siden i september i fjor. Under tiden i klubben har han hatt et nært samarbeid med klubbledelsen og styret. Med et spesielt søkelys på nyansettelser og fusjonen med RBK Kvinner.

- Hovedårsaken til at jeg sa ja til jobben er at klubben er midt i en prosess når det gjelder begge disse områdene. Jeg har allerede svært god innsikt i prosessene og ønsker å fullføre dem på en god måte, sier Berdal til klubbens nettside.

- Jeg har lyst til å ta vare på det som har vært bra i klubben, men også være med på å bygge nye Rosenborg. Der mener jeg at jeg har noe å bidra med. Jeg er 100 prosent motivert for å gi alt sammen med resten av den dyktige gjengen på Brakka for at RBK skal vinne fotballkamper, sier han.

Kjenner klubben godt

Styreleder Cecilie Gotaas Johnsen er veldig glad for at Bjørseth Berdal takket ja til jobben.

- Tore har jobbet tett med Tove Moe Dyrhaug og Roar Munkvold og har veldig god kjennskap til Rosenborgs indre liv. Han har jobbet inngående med de endringene som har vært i klubben det siste året. Han har også en utdanning som er relevant og skjønner toppidrett etter et langt liv i skisporten, sier hun til RBK.no.

Prosessen med å finne Rosenborgs nye daglige leder er allerede i gang.

- Den jobben har vi startet med. Samtidig vil vi gjøre en nøye og grundig jobb med å finne Toves etterfølger. Så vi skal bruke tiden vi trenger på dette. Inntil videre er vi sikre på at Tore i samspill med Tove er i de aller beste hender, sier Gotaas Johnsen til klubbens nettside.

Tove Moe Dyrhaug er glad for at hun ble valgt som skipresident, men samtidig litt vemodig.

- Jeg har 18 år bak meg i Rosenborg og er veldig glad i alle i og rundt klubben. Nå er jeg klar for nye utfordringer i Skiforbundet. Men jeg er helt sikker på at Tore er den beste løsningen for Rosenborg. Jeg har hatt et nært samarbeid med han siden i fjor høst og vet at Rosenborg får en dyktig leder som kjenner klubben godt. Jeg vil fremdeles jobbe for Rosenborg og være på Brakka i en overgangsperiode, så jeg vil fortsette det gode samarbeidet med Tore, sier Dyrhaug til RBK.no.

Langrenn og fotball

Tore Bjørseth Berdal (34) er født og oppvokst i Snillfjord. Han gikk skilinja ved Heimdal videregående skole og tok deretter en mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Samtidig satset han profesjonelt på langrenn og har vært en del av lag som Team United Bakeries og Team Koteng både som utøver, manager og eier. - Høydepunktene i min idrettskarriere er seier i Vasaloppet 2019 og Marcialonga 2020, sier han til RBK.no.