Det var natt til søndag 7. januar at en mann i 30-årene ble oppsøkt og truet med et våpen av tre menn i sin egen bolig på Fannrem i Orkland kommune.

Hendelsen ble oppdaget av en nabo og de tre gjerningspersonene forlot åstedet.

Politiet skriver i en pressemelding torsdag at de har siden gjennomført en omfattende etterforskning, som førte til grunnlag for pågripelse og siktelse.

– Det er blant annet gjennomgått videoovervåkning, gjennomgang av digitale enheter, trafikkdata og foretatt en rekke avhør. I tillegg har politiet fått flere tips fra innbyggere som har vært nyttig for etterforskningen og ønsker å takke for dette, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

– De tre siktede i saken har i avhør denne uka erkjent at de sto bak voldshendelsen. Motivet ser ut til å være vinning for å betale gjeld, sier påtaleansvarlig i saken, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

De tre siktede er hjemmehørende i Trøndelag og er nå løslatt etter at politiet ikke mener det er fare for bevisforspillelse eller gjentakelsesfare.

Saken er tilnærmet ferdig etterforsket, det gjenstår noen få avhør og svar på tekniske spor, deretter vil det bli tatt en avgjørelse i saken.