– Jeg har gitt beskjed om at jeg er på jakt etter noe nytt og er åpen for mye forskjellig.

Ordførerkandidat?

Sandvik sier det er vanskelig å toppe rollen som fylkesordfører med med alle de spennende næringsområdene og kultursatsningene i fylket, og fremover håper han å få jobbe med noe han har interesse for.

Men det har blitt spekulert om han nå fratrer for å stille seg klar som ordførerkandidat i Tronheim:

– Det jeg kommentarer nå er at jeg ikke tar gjenvalg som fylkesordfører, også er det andre som holder på med andre prosesser knyttet til det. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke har et sterkt ønske om å bli ordfører i Trondheim, men akkurat nå har jeg avklart at jeg ikke tar gjenvalg som fylkesordfører.

– Så du er ikke negativ til tanken?

– Jeg har ingen flere kommentarer til akkurat det.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (AP) Foto: Anne Gundersen

Samfunnsplikten

– Det er viktig å være med å ta ansvar for samfunnsutviklingen, hvis du har meninger om det, og det er jo krevende ordskifte som har blitt tøffere enn da jeg starte, men først og fremst har det vært artig og meningsfylt, sier fylkesordføreren om jobben.

Trøndelag har under hans styre vært kårets til landets beste kulturfylket siden sammenslåingen og han kommenterer stolt at det skjer mye spennende også i næringslivet og på matfronten i fylket.

Per Olav Skurdal Hopsø blir Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat til valget neste år. Det opplyser partiet i en pressemelding mandag ettermiddag. Hopsø er 36 år og kommer fra Melhus.