Søndag hadde Geir Hanssen fra ABES Trafikkskole i Trondheim, byttet ut gummihjul med gummibelte og tatt turen til Renolen i Ålen.

Han var innleid for å gi førere som fikk med "S" i førerkortet gratis, litt opplæring i snøskuterkjøring.

Initiativtaker var Grethe Talmo som bor på Renolen og som sammen med samboer Robert Jensen stilte gård og grunn til disposisjon for skuterfolket.

PUST I BAKKEN: Det er slitsomt å kjøre snøskuter i djupsnøen. Foto: Per Magne Moan

Alle som tok førerkort til motorsykkel, personbil eller traktor før 1. juli 2006 fikk også med "S-en" i førerkortet. Dette gjelder selv om man ikke har gjennomført opplæring og prøver i klassen.

Derfor er det mange som kjører snøskuter helt lovlig, men som kanskje kunne ha nytt godt av litt tips og råd fra fagfolk.

Det mener Geir Hanssen som store deler av vintersesongen driver opplæring i klasse S. Da er det som regel Løvåsen Leir i Haltdalen som er lokasjonen.

– Det er mye artigere enn hva jeg trodde. Jeg hadde gru-gledet meg litt for jeg hadde regnet med å bli utfordret, noe jeg har blitt. Og så har jeg klart de utfordringene, noe som gjør at jeg blir sikker både når jeg leker meg her og ute i leden, sier vertinne Grethe.

HJELPER HVERANDRE: Å kjøre seg fast er en normal ting innen snøskuterkjøring. Foto: Per Magne Moan

Deltagerne på helgens kurs var for det meste utenbygds hyttefolk, men også noen fra Holtålen hadde tatt bruk søndagen til å styrke kompetansen på motorferdsel i utmark.

Hør intervju med Geir og Grethe her: