Han var 7 - 8 år da han var med på sitt første 1. mai arrangement ved gamle folkets hus i Ålen. Siden har han vært med på mange markeringer av arbeiderbevegelsens store dag, i mange forskjellige lokaler opp gjennom årene. Dagfinn Brattås har i en mannsalder vært engasjert i arbeiderbevegelsen og LO, både som fagforeningsmann og gjennom sin tilknytning til Arbeiderpartiet.

Han var en av gjestene i Nea Radios store 1. maisending sist fredag. Brattås er et levende leksikon når det kommer til historiske hendelser knyttet til både arbeiderbevegelsen og til saker som er kjempet fram. Mange av disse har han selv vært ivrig pådriver for, blant annet tunnelen gjennom Storhåmmårn i Svølgja.

Også i dag er han engasjert i styre og stell og fremdeles brenner han for samferdselspolitikken. Han mener det er statens ansvar å holde vegene i en akseptabel standard og han er sterk motstander av bompengefinansiert opprusting av fylkesvei 30. – Jeg mener det vil være et tilbakeskritt for arbeidslivet og alle som pendler til og fra arbeid om de må begynne å betale hver gang de skal på arbeid, sier han, og innrømmer at det kan friste med et litt mer formelt engasjement i lokalpolitikken igjen - om noen spør.

Hør innslaget her: