Saaslia skisenter åpnet for første gang i 1986 etter initiativ fra grunneiere Einar Hagen og Nils Setsaas. Siden den gang har bakken hatt kun en sesong uten åpen skibakke grunnet dårlige snøforhold. I dag eier Selbustrand idrettslag anlegget, og år etter år trår frivillige til på dugnad for å rydde bort vekster, skifte lyspunkter og klargjøre bakken for bruk med tråkkemaskin.

- Hallgeir Mogård har vært ansvarlig for heisen i nesten 20 år, så det er klart at vi har flinke folk med på laget som fortjener mye skryt, sier Ernst Nypan. Til sammen er det brukt ca. 120 dugnadstimer på rydding og prepping av bakke før sesongåpningen.

Saaslia åpner lørdag 6. februar. Foto: Saaslia Skisenter

Viktig med tilbud for barn og unge

- Det er viktig å ha et variert aktivitetstilbud for barn og unge i bygda, sier Nypan. Saaslia drives med mål om å gå i null for å klare å holde åpent.

Kulda er en utfordring

Temperaturen har krøpet ned under 20 minusgrader flere ganger de siste ukene, men skisenteret har både kiosk og varmebod for kalde skikjørere. - Vi oppfordrer alle til å følge med på facebooksiden vår, det er klart at kulden vi opplever kan ha en innvirkning på tilbudet, sier Nypan.

Smittevern

For å holde bakken åpen tas smittevernet på alvor. - Alle som kommer gjennom heisen registreres med navn og telefonnummer, i tilfelle det skal bli behov for smittesporing, avslutter Nypan.

Saaslia er åpent hver lørdag fra klokken 11 til 16, og tirsdager og torsdager fra klokka 18 til 21. Sesongåpningen er noe forsinket grunnet snøforhold og sesongkortene selges nå til rabatterte priser.